Fyra valpar har flyttat!

Det är svårt att förstå att tiden har gått så fort! Nyss föddes de små liven, och nu har fyra av dem redan flyttat hemifrån. Det är faktiskt stor skillnad mellan fyra och åtta valpar! Men åh så glada vi är för våra valpköpare! 🙂 Även om det är tomt här hemma så känns det bra att veta att varje valp nu får en alldeles egen familj som kan ägna åt just honom eller henne. Det känns tryggt att lämna de små liven i era händer!

Först ut att åka var Vårglädjens Rännil, som numera heter Melwin. Han flyttade till Per, Linda, Ida och Wilma i Motala.

På eftermiddagen åkte en liten tjej, Vårglädjens Daggdroppe. Hon kom till Agneta, Lars och Lovisa i Värmland. Med på bilden är Kristin som inte längre bor hemma, men gärna följde med. 🙂

Igår var det dags för denna lille kille, Vårglädjens Vattenpöl att flytta hem till David, Jenny, Elsa, Hilma och Esther i Vetlanda.

För bara en liten stund sedan åkte ännu en kille, Vårglädjens Regndroppe, hem till Fredrik och Pernilla. Han anländer nog snart till de vackra trakterna kring Omberg.

Vi önskar er allt gott tillsammans med era nya familjemedlemmar!

Mitt och ditt

Det är väldigt mycket bus, men också fokus på att sätta gränser och respektera andras. I kväll var det mycket diskussion kring en bit av Majas tuggben samt ett yoghurtpaket. Jag tror de flesta valparna hade dem någon gång, men den som för stunden var ”ägaren” var mån om att visa det. Mycket intressant att se samspelet!

Avvänjning och uppfostran

Oj vad fort tiden går! I kväll blir valparna sju veckor. Svårt att förstå att några kommer att flytta om drygt en vecka… Det har varit några intensiva dagar. Valparna kräver allt mer,  och behöver mycket tid och nya upplevelser. Och det blir mycket städning…  Vi har också haft många trevliga valpbesök! nu är det bara tre hanvalpar som inte är tingade! Det har varit så roligt att få träffa alla blivande familjer till våra valpar. Det känns så bra med er! 🙂

Maja är jätteduktig med valparna och är inne hos dem rätt mycket – leker med dem, uppfostrar dem och lär dem hundspråk. Hon behandlar dem verkligen som de individer de är. De tuffaste är hon tydligare mot, medan hon är mer tolerant mot de mjukare.

Den här filmen visar morgonritualen. Valparna håller på att avvänjas och Maja tillåter dem inte längre att dia så ofta. Majas första besök på morgonen består av att valparna kastar sig över henne, och hon markerar att det inte är OK. Hon är inte nöjd förrän varje valp respekterar att hon är där inne och att hon även kan ligga inne hos dem utan att de försöker dia.

Valpbus inne och ute

Idag blir valparna sex veckor! Tiden går så fort… De blir hela tiden mer aktiva och det är aldrig så fullt liv som just när man vaknar på morgonen. De har så hjärtans roligt!

De har varit ute en gång förut, en och en, men den här gången fick de komma ut två och två för att alla skulle hinna ut medan solen sken. Det var uppskattat! Eftersom flera av er frågat om vilka valpar som syns på filmerna här på bloggen, lägger jag nu upp en film för varje valppar. För att riktigt se färgerna på valparna är det dock bättre att titta på foton… Men för er som är nyfikna- den här filmen visar den mörkaste och den ljusaste tiken.

Här kommer den mörkaste hanvalpen och en tikvalp (MiniMaja).

Och så den största (SumoSigge) och den minsta (lilla ljusa) hanvalpen.  

Och sist, men inte minst, den ljusaste, tuffaste och lurvigaste (Uffuff) och den tredje ljusare hanvalpen.

Lite bilder från senaste veckan

Nu var det länge sedan det blev några bilder här på bloggen. Det är nämligen ganska fullt upp här hemma! 🙂 Valparna behöver mer och mer uppmärksamhet och sysselsättning. Och städning… Det är så roligt nu när deras personligheter växer fram alltmer och de liksom ”vaknar”!

Så här kommer nu bilderna. Det är mycket lek och bus!

 

En liten kylskåpstjuv! Och snabbt gick det…

Efter all lek blir man ju trött…

Hallå! Jag vill också få plats här! Det är ju världens mysigaste sovplats!

Fast det här är också fantastiskt mysigt…

Och för den som orkat ta sig ända hit, kommer en liten överraskning i form av en film. Valparna roar sig kungligt med en av dagens nya leksaker – en kartong!

Maja 3 år

Idag fyller vår lilla tjej tre år! Tänk att det redan är tre år sedan vi fick det glada mailet från Håkan och Lisa som berättade att Tikka fått åtta valpar, 6 tikar och 2 hanar. Så glada och förväntansfulla vi blev! För en av de där tjejerna skulle ju bli vår! Och nu, tre år senare, är Maja här hos oss med åtta egna valpar. 🙂

Så här såg hon ut när vi hämtade henne, två månader senare.

Sedan dess har hon hunnit med mycket bus. Det är svårt att låta bli att jämföra med hennes valpar. Detta är Maja när hon är strax över tre månader och leker med ”igelkottsbollen”.

Den var lite läskig, tyckte hon. Men väldigt spännande! Detta är hennes dotter, 5 veckor, som leker med samma leksak och tycker den är lika spännande! 🙂

Nu har vår härliga tjej blivit stor och har själv ett fantastiskt tålamod med sina små busungar.

Ett stort GRATTIS önskar vi dig, Maja!