Tilda har flyttat

Nu har lilla Tilda fått komma till sin nya familj! Hon kommer att bo uppe i Stockholm hos Jeppe, Marika, Nike och Ville, och så förstås den söta hunden Malva och hennes kattkompis.

Trots att hennes blivande hundkompis Malva fått ett inte alltför vänligt mottagande av Maja (som tyckte att det var hon som bestämde trots att hon är två år yngre än Malva…) var hon oerhört försiktig och vänlig mot Tilda. Och Tilda var minst sagt nyfiken!

När det var dags att gå följde Tilda med sin nya familj som om hon aldrig gjort något annat! Det var en syn att se den lilla familjen gå iväg. 🙂 Nu önskar vi också er allt gott med er nya familjemedlem!

Valpliv

Det är spännande att få fortsätta följa tre av våra valpar några veckor till. Här kommer ett litet utdrag från de senaste dagarna.

De tre valpar som fortfarande är hemma hos oss får turas om med att följa med oss på långrundan med Maja. Det är förstås alldeles för långt att gå för små valpar, så mesta delen av tiden får de skjuts.

Det är både miljö- och passivitetsträning. 🙂 Men kortare sträckor får de också ut och springa lite. Det är uppskattat!

Då passar vi också på att träna både inkallning och sitt.

Och så kan man ju alltid följa efter mamma Maja och se vad hon hittar på för kul.

Det har varit lite dåligt med koppelträning hittils. Så i lördags tog Uffuff saken i egna händer, eller snarare i egen mun, och kom springande med ett flexikoppel som han hittat någonstans.

Det var visserligen trasigt, men vi förstod vinken… Så nu är det koppelträning varje dag. Det är dock inte alltid så uppskattat, när det väl kommer till kritan. 

Fast Tilda är faktiskt riktigt duktig. Nästa vecka kommer Tilda att flytta hem till sin egen familj. Kvar finns alltså Uffuff som fortfarande letar ett eget hem.

Och så förstås vår alldeles egna tjej, MiniMaja, som faktiskt har fått ett eget namn nu. Får vi presentera Wilda!

Och ja, namnet passar henne utmärkt! 🙂

Ännu en valp har flyttat

Idag flyttade ännu en valp, Vårglädjens Sjörök. Han bor nu hos Lise-Lotte och Fredrik här i Linköping.

Nu är det alltså bara tre valpar kvar. Vår egen lilla tjej, Dimma som blir kvar här ca två veckor till och så Uffuff som ännu inte är tingad. Oj vad sugen jag är på att behålla den killen! Inte helt smart, jag vet…

Gott Nytt År!

Detta är första gången vi varit i Linköping över nyår, och det var då våldsamt vad det smällde! Vid 12 var det ett oavbrutet smattrande och det ekade mellan husen. Maja fortsatte bara att sova lugnt under min säng. Det var helt tyst i köket, men när det lät som värst ute smög jag upp för att titta på valparna. De sov som små stockar, lungt utsträckta på köksgolvet. Vilken känsla! Vi säger bara:

TACK Lisa och Håkan på Wintergolds och John på Gleen Mhor för ert väl genomtänkta och metodiska arbete att föra vidare friska och sunda linjer. Ni har gjort ett fantastiskt jobb och det har gett resultat!

Ja, sova kan de små liven. Men det jag undrar över ibland är sovställningen. Den här tycker jag tar priset.

Ett riktigt Gott Nytt År önskar vi er alla!