Dumstrut och magvante

Den här veckan har burit på vissa överraskningar – mindre trevliga sådana…

Wilda har fått en infektion i höger framtass. Antagligen har hon fått en sticka eller något sådant och nu är det en ärtstor svullnad där huden skavts bort. Inte skönt! Men hon är otroligt tålig och springer glatt ute – inne vill hon dock gärna slicka. Nu äter hon därför antibiotika + att vi smörjer tassen med en kräm med både antibiotika och kortison i… Låt mig bara få slippa se eländet, säger Wilda!

För att såret ska luftas och torka, och för att salvan ska sitta på mer än någon minut, får Wilda ha strut när hon är inne. Dumstrut, menar Wilda. Fast rätt praktiskt när man håller i en leksak och mamma Maja försöker ta den. Man behöver inte vrida särskilt mycket på huvudet för att hon inte ska ha en chans att få tag i den. Någon fördel ska man väl ha när man nu får stå ut med dumstruten. 🙂

Ute blir det istället ”ballongsko”. Otäckt just när man har satt på den, men efter startsträckan ner för trappen och ut genom dörren så är det bara att springa som vanligt sedan. Det fungerar utmärkt så länge man inte hoppar i diken…

Det var Wilda det. Maja hittar på andra äventyr. För en vecka sedan, ganska precis, så hittade Maja en fingervante ute. Hon hade hittat den flera veckor tidigare, men då bad jag att få den och hängde upp den på en gren för att ägaren skulle kunna hitta den. Men den var alltså fortfarande kvar nu, så Maja fick behålla den. Hon bar den, oerhört stolt med svansen på topp (medan Wilda gjorde många försök att stjäla den ur munnen på henne), i minst 40 minuter.

Sedan såg jag att hon tuggade lite på den. Skumt. Så brukar hon inte göra när hon bär någon trofé. Och sedan svalde hon den! Hon svalde hela vanten!!! Jag trodde inte mina ögon. Jag måste sett fel. Jag letade där jag såg att hon varit. Ingen vante. Den var borta! Uppäten. Vad sysslade hon med? Stora hunden! Hon är ju för allt i världen ingen valp längre. Mor till 8 valpar och fyller fyra år nu i december. Och så åt hon upp vanten!

Det var för en vecka sedan. Inget hände. Maja åt som vanligt och inget stopp i magen. Idag, på morgonen, blev det dock ett rätt brutalt uppvaknande. Maja spydde. Ni som har hund vet nog hur det låter. Utan att gå in på närmare detaljer vill jag bara säga att det var fingervanten som kom ut igen. Efter en veckas vistelse i Majas mage. (Bilden nedan är tagen efter att vanten blivit tvättad.)

Den är inte jättestor, men defenitivt ingen minivante. Men mycket speciell. Den enda vante som mig veterligen spenderat en hel vecka i Majas mage (eller överhuvudtaget befunnits sig där, faktiskt…) En magvante, helt enkelt.

Slutet gott, allting gott, och det hoppas vi med Wildas tass också!

GRATTIS på 1-årsdagen Vattenkullen!

Tänk, för ett år sedan satt vi vid valplådan och väntade, och väntade. Och så kom de! 🙂 Inte var de stora, inte. Men otroligt söta och fina! Vilken upplevelse!

Känner ni igen dem? Ser ni vem som är vem? 😉 Vi är inte heller säkra, men tror ändå att det är Uffe längst upp till höger och Sigge längst upp till vänster.

Alltför snart var de stora nog att flytta hemifrån. Alltför snart för oss – men äntligen för er som väntade så på era valpar!

Mycket har hänt på detta året. De har t.ex. blivit större. Mycket större! På unghundsträffen för några veckor sedan var alla 4 syskonen som var där större än sin kära mor.

Så fina!!!

Som en liten födelsdagspresent har jag börjat ladda upp kort på dem alla, men jag hann förstås inte klart… Sigge, Uffe och Wilma finns dock där nu! Här kommer länken. Bilder på övriga kommer så snart som möjligt! Vissa har jag fler kort på än andra – dels för att några var kvar här lite längre och även beroende på hur många kort jag fått från er. Så om ni har fler kort på dem som jag kan få lägga upp, så vore det jättekul! 🙂

Vill ni förresten läsa mer om Sigge och se ett bildspel, så kan jag rekommendera deras blogg. Är det någon mer som har en blogg/hemsida om valparna?

Än en gång ett STORT GRATTIS!!! Och ett stort tack till alla våra fantastiska valpköpare. Vi är så otroligt tacksamma för er allihop! 🙂