Valpträff! Eller snarare unghundsträff!

I söndags var det äntligen dags! Fyra av de åtta valparna som föddes för snart ett år sedan träffades igen. Stora är de – mamma Maja var minst av dem alla – men ack så valpiga de fortfarande är. 🙂 Här är de tre bröderna: Bode

Uffe

och Sigge.

 Vi pratade lite om klickerträning, testade lite apporteringsövningar – som Sigge så stolt visar här – och så den där så jobbiga men ändå så obeskrivligt viktiga passiviteten! Under fikastunden pratade vi om vaccinering, BPH (Beteende- och personlighets-beskrivning hund), HD/AD röntgen och lite annat smått och gott.

Sist men inte minst kom det som alla valparna unghundarna längtat efter hela tiden. Lek och busstunden! Här räcker det inte längre med bilder!

Sigge hade uppenbarligen bestämt sig för att idag var det han som var Boss. Han gick med svansen på topp raka vägen fram till Uffe – som var den tuffaste sist de träffades, när de var 4 månader – och sa att nu var det han som bestämde. OK, sa Uffe. Sedan var det inget mer med det. Lillsyrran Wilda hade dock ingen som helst respekt för Sigges nyvunna värdighet. Bode ville bara busa och Uffe tyckte Wilda luktade gott. 🙂

Efter ett antal vändor ner i ett dike – vilket ledde till ett gäng gråa och riktigt stinkande hundar – gick vi ner till stranden för ett dopp i Vätterns klara vatten. Ja, hundarna alltså. Vi människor var inte direkt badsugna denna ruggiga eftermiddag. Alla hundarna var desto mer pigga på en simtur. Nästan alla…

”Nej, jag går aldrig längre ut än att jag bottnar”, sa Sigge. Men man får inte vara dum. Snart hade han kommit på ett sätt att vara med i leken – utan att behöva simma!

”Ja, ja”, tyckte Maja. ”Det roligaste är i allafall att simma ut och hämta pinnen. Hallå, vi har väl inte slutat redan!”

Stort tack för att ni kom! Det var fantastiskt roligt att få träffa er och få se hur ”valparna” vuxit och utvecklats. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *