De första stegen

Idag har det varit mer underhållande än vanligt att titta på valparna. De försöker nämligen att gå, inte bara krypa. Och det är en upplevelse. 🙂 Jag har gjort många försök att fånga det på bild, men det är inte så lätt. För den sekund de faktiskt står på alla fyra benen med magen i vädret är just det – en sekund. För så snart de tar ett steg eller två så ramlar de. Så här går det till.

Men de kämpar på bra!

Det är också kul att se dem äta. Maja hoppar in, alla valparna ”springer” dit så fort de bara kan. Så ett intensivt arbetande när de trampar med fötterna och stöter och rycker med huvudet. Följt av det plötsliga lugnet när mjölken flödar, alla svansarna darrar och det enda som hörs är enstaka ”uff”anden.

Men en halv minut senare är det ”hela havet stormar”. Då släpper alla plötsligt sin spene och letar febrilt efter en annan som säkert ger mer mjölk. Och så börjar det om igen. Tills de slocknar en efter en, var som helst och hur som helst.

 

2 reaktion på “De första stegen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *