Klickerträning

För några veckor sedan började vi klickerträna valparna. De tycker det är fantastiskt roligt! Nästan lite för roligt… Wilda blir så otroligt i gasen.

Detta filmade vi för två veckor sedan när Wilda för första gången skulle lära sig ligg.

 

Wilda bjuder på så sanslöst många beteenden, så det gäller att vara snabb med att klicka. Det svåra för henne är att fortsätta med samma beteende lite längre tid och inte genast prova något nytt. Ligg gällde länge bara en sekund – sedan började hon ändra läge, backa liggandes (!), lägga sig på ett annat ställe, vrida på huvudet eller något annat för att se om det gick bättre. Men nu, två veckor senare, är det klar skillnad. Hon är så snabb, den lilla tjejen!

Wilda skulle nog kunna bli en riktig klickerhund…

Uffuff är mer sansad, tänker igenom saken mer. Det är ganska skönt, för det är lättare att hinna med. Han har också mer tålamod och behåller samma beteende lite längre. Också han tycker att det är fantastiskt roligt! 🙂

2 reaktion på “Klickerträning

  1. Oj vad duktiga de är! Tilda kan nu sitt, ligg och tass. Kom går det sådär med. Är det något annat kul som händer hör hon oss inte.

  2. De är inne i en ”övergångsfas” just nu. Då kan allt möjligt hända, och de kan plötsligt ”glömma” sådant de tidigare visste. Kan vara rätt frustrerande…

    Försök att bara ropa när ni är säkra på att hon kommer (för att inte råka lära henne att det är fungerar att inte komma när man ropar…) och ge en dunderbelöning när hon kommer direkt! Vad tycker hon är roligast? Testa gärna många olika sorters belöning och spara sedan den hon uppskattar mest till just inkallningen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *