Vårens ”pinnlopp”

Vi har ju tävlat en del agility i vår, och det har faktiskt gått riktigt bra! 🙂 Här kommer några filmer från dessa, för att vi själva ska komma ihåg dem.

I Knivsta var det en lätt bana. Maja och jag nollade, men det gjorde många andra också. Speciellt bordercollies, så det blev ingen pinne. Sedan var det dags för Botkyrka – där fick vi vår tredje pinne i hoppklass 1! 🙂

Två veckor senare var det dags för Linköpings egen agilitytävling (som blev jättestor! Typ 940 starter!). Det regnade nästan hela dagen, men stämningen var god. Vi lyckades ta en fjärde pinne i hopp (vi väntade med att gå upp i tvåan tills vi kommit ifatt i agilityklassen).

Och dessutom vår första pinne i agility 1!

Dagen efter, på söndagen, åkte vi tillsammans med vårt lag ”Vilgots änglar” till Söderköping. Fast Annica och Myra inte kunde vara med så vi bara var tre (Resultatet från de tre bästa hundarna räknas, så det gällde att inte diska sig!), lyckades vi alla med nollade lopp i agilityklassen! Därmed tog vi säsongens första SM-pinne i lag i – och dessutom en förstaplats! SM-pinne tog vi också i hopploppet, samt en andraplats. Filmerna ligger ute på YouTube. (Går att söka på ”Vilgots änglar, lag, Söderköping”)

Redan på torsdagen var det dags för nästa tävling, i Flen den här gången. Där knep vi våra två sista pinnar i Agility klass 1!

Men för att ingen ska tro att vi alltid nollar oss, kan jag tala om att söndagen efter Flen åkte vi till Aneby och diskade oss på alla fyra loppen. (Agilityloppen diskade vi  frivilligt eftersom Maja den lilla fuskisen plötsligt flög förbi kontaktfälten på balansen…) Det roliga är att man kan vara grymt nöjd ändå! Detta lopp (i just Aneby) kändes kanon, förutom att jag glömde ett framförbyte och kom för långt bakom. I övrigt kändes det fantastiskt bra!

Och ibland går det inte som man har tänkt sig – spänning intill sista hindret! Även detta ett i övrigt mycket snyggt lopp!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *