Midsommar på Gotland

Hemma igen efter en härlig midsommar på Gotland! Egentligen var tanken att vi skulle till Gotland för att tävla med laget – det var ju hela fyra lopp på fredagen! Men det blir inte alltid som man tänkt sig. Vi visste att Sofie & Vilgot inte kunde komma med, men vi har ofta varit tre i laget och tänkte satsa ändå. Men knappt en vecka innan blev stackars Myra sjuk och fick opereras. Skönt att hon verkar må bra nu!

Erika skulle åka ändå, och vi bestämde oss för att göra detsamma. Och det är vi otroligt glada för! 🙂 Båtresan gick väldigt bra. Trots att det var första gången för båda hundarna och trots att det var ett fasligt skällande och trångt med hundar på djuravdelningen på ditresan höll de sig lugna och sov största delen av tiden. Jag måste säga att jag är grymt imponerad av dem!

Det blev några härliga dagar tillsammans i en stuga på en gård hos ett väldigt mysigt ungt par. Hundarna njöt! Tänk att det kan gå så bra med fyra hundar i en stuga! För det mesta i allafall. Men vi lärde oss att Maja + Zelda + tag i samma fotboll = bråk. Här är ett försök att fånga dem på bild. Det var inte lätt… 

Fyra tikar alltså, en bonus labrador hane som bodde där. Tyvärr lyckades vi inte få något gruppkort med honom med. Han var lite ljusare brun än Lara – det blev en härlig färgskala! 🙂 Misstänker att Maja snart tänker löpa, för den stackars killen blev helt utom sig, flåsade, flörtade och gick på. Trots våldsamma utskällningar av både Maja och Zelda som inte alls uppskattade att han blev närgången.

Valparna, Wilda & Lara, hade otroligt kul tillsammans!

Aldrig i livet att jag släpper taget!

Det blev också en skön strandpromenad tillsammans där bl.a. en gammal petflaska blev mycket populär.

Lara tyckte dock att det var lite orättvist. De andra hundarna fuskade och gick ut i det där kalla otäcka vattnet. Det skulle hon minsann aldrig göra! Bättre att jaga dem när de väl kom upp igen.

Gotland är en spännande ö. På vissa ställen – som blå lagunen t.ex. – undrar man faktiskt om man är i Sverige.

Nej, bilden är inte manipulerad. Vattnet hade den färgen. Det var ett gammalt kalkbrott – rent, fint vatten och förstås ett mycket populärt badställe. Det blev förstås mycket bad för hundarna de här dagarna, både i sjöarna (träsken som det heter på Gotländska) och ute i havet.

Det var torrt på Gotland, speciellt i den södra delen. Torrt gräs fungerar utmärkt som handduk, menade hundarna. 

Men inte bara bad, utan också vandringsturer. Det fanns också många vackra blommor. Här ligger Wilda omgiven av gräslök som växte vilt! Bladen var hårda och torra, men blommorna var jättegoda och hade en stark gräslökssmak.

Längs kusten var det ofta kargt – det blev bra motion för både oss och hundarna!

På söndagen var vi äntligen med på agilitytävlingen. Debut i klass 2! Det var kluriga men roliga banor! Maja och Karin fick en retlig vägran – ibland ska man bara hålla tyst… Men loppet kändes i övrigt fantastiskt bra! Mickis och Maja gjorde ett fantastiskt fint lopp, men råkade diska sig när det bara var fyra hinder kvar.

Erika och Zelda lyckades med ett nollat lopp i agilityklassen – det enda nollade ekipaget! De fick alltså pinne och kom dessutom på första plats! I hopploppet råkade Zelda riva och fick fem fel, men det räckte ändå till en andra plats. Så fantastiskt fint! Stort grattis till er!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *